Top 10 verjaardagscadeaus voor de eerste verjaardag

Mijn dochter Fiep is onlangs 1 jaar geworden en zoals het hoort op een verjaardag gaat dit gepaard met veel cadeaus.  Veel te veel cadeaus als je het mij vraagt, maar iedereen vindt het natuurlijk leuk om wat mee te nemen. Weken voordat ze jarig was kwamen de eerste vragen: “Wat vindt Fiep leuk voor haar verjaardag?” Nou eens even goed nadenken, wat heeft dat arme meisje nou echt nodig? Nou euhm… niets natuurlijk! Je komt er niet echt mee weg als je zegt dat ze alles al heeft, moet je toch maar even goed gaan nadenken. Daarom voor alle papa’s en mama’s die hier geen zin in hebben hier komt mijn top 10 voor een verjaardagscadeau voor een dreumes (in willekeurige volgorde).

Verjaardagscadeau voor de eerste verjaardag

#1 loopfiets of loopkar

Mijn dochter begint nu net een beetje langs tafels te lopen daarom leek het mij leuk om een kleine loopfiets te vragen. Deze heb je in allerlei varianten zoals de wheelybug, een bakfiets of een houten loopfiets. Van belang vond ik dat deze echt vanaf 1 jaar was zodat ze er meteen wat aan heeft,  want er zijn er ook heel veel vanaf 2 jaar en ouder. Fiep kreeg een hele leuke weehybug, voordeel is dat hij er leuk uitziet, relatief klein is, niet al te veel schade aanricht in je huis en veel kids er gek op zijn. (64,95 euro). Ze kreeg een ook nog toffe gepersonaliseerde bakfiets (59,95). Een Loopkar is rond een jaar ook al erg leuk. Als er dan ook nog blokjes in kunnen en je er geluid mee kunt maken is je kind helemaal happy.

#2 Vtech zoef zoef dieren & toet toet auto’s

Ze maken een bak herrie en de deuntjes komen je hoofd niet meer uit maar je kind vind ze geweldig! Dus dan maar even doorbijten, uiteindelijk went het wel;-) Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten van groot naar klein.

#3 houten puzzel

Mijn dochter vind het fantastisch om te spelen met een puzzel ook al snapt ze nog niet zo goed dat de stukjes een vaste plek hebben. Ze kan er heerlijk mee spelen en het is  ook wel even lekker rustig tussen al die geluiden.

#4 waardebon voor de eerste loopschoentjes

Dit is heel leuk om te vragen. De meeste kindjes gaan na hun eerste verjaardag lopen en daarvoor heb je goede schoentjes nodig. Aangezien dit een flinke investering is  (ook al voor die kleintjes) is het leuk om te vragen aan bijvoorbeeld je vriendengroep of familie.

#5 leesboeken met dikke kaft of een flapjesboek

Leesboeken zijn altijd leuk maar als je die aan een 1 jarige geeft om er zelf mee te spelen blijft er weinig van over. Vandaar dat ik de dikke leesboekjes heb gevraagd met dikke bladzijden. Ze vind het alleen al leuk om te bladeren. Een flapjesboek is  ook erg leuk ( bijv. Gonnie en zijn vriendjes 14.95 bij Bol.com)

#6 Duplo

Dit blijft een hit. Ook voor een 1 jarige is dit al leuk alleen al om de doos op te kop gooien. Het bouwen komt dan later wel. Wel even oppassen want er zitten soms ook wat kleine deeltjes tussen. In allerlei soorten en maten te koop bij bijvoorbeeld Bol.com.

#7 houten schommel

Deze kreeg ik al eerder maar het is zeker een leuk cadeau voor een eerste verjaardag. Fiep vind het geweldig in de schommel. Bij ons hangt hij aan de overkapping ideaal!

#8 kinderbestek met bordje

Altijd handig, want die kleine vreetmonsters hebben altijd honger. Wat ik hele leuke vind zijn de bestek setjes van Done by deer. Nog prima betaalbaar en ze zien er leuk uit. Onder andere te koop bij de superleuke webshop Lovely Little One.

#9 water- & zandtafel

Waarbij ze zich eerder nog zittend kon vermaken is dit nu wel over. Mevrouw wil alleen maar staan en dan ook uiteraard nog wat vermaak hebben.  Daarom is een zand- en of watertafel zo ideaal. Je kunt er uiteraard zelf voor kiezen of je er ook daadwerkelijk water in gooit. Alleen al staan en spelen aan de tafel met bootjes/auto’s etc is al leuk.  Bij de Action heb je hele leuke voor een mooi prijsje(17,95)

#10 kleertjes

OK, dit is dan meer een cadeau voor moeders (of vaders) maar aangezien een dreumes van 1 al plezier heeft aan het uitpakken van een cadeau vinden ze dit ook wel leuk! En weet je de smaak niet zo goed neem dan een  leuke bon mee! Een ZARA bon doet het altijd goed en zeker nu er een kinder afdeling is geopend in de nieuwe zara in Enschede.

Dat waren mijn tips, heb jij nog leuke aanvullingen voor een verjaardagscadeau voor de eerste verjaardag? Ik ben heel benieuwd! Laat hieronder gerust een berichtje achter!

Over Chrystie

Meer blogs van Chrystie lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.